تفاوت چهار مذهب اهل سنت
اهل سنت به طرفداران اهل سنت و جماعت که بر اساس اعتقادات و مذاهب دینی اسلامی عمل میکنند، اشاره میکند. چه مذهبصلی اه سنت که در عصرهای ابتدایی اسلام شکل گرفتهاند و هم اکنون هم پیروان زیادی دارند عبارتند از:
1. **مذهب حنفی**:
– حنفیه یا حنفیگری مذهبی از مذاهب فقهی اهل سنت و اهل تسنن است که بر پایه آموزههای امام ابوحنیفه بن اسحاق النعمان از قرن اول هجری شکل گرفته است.
2. **مذهب شافعی**:
– مذهب شافعی نیز از مذاهب فقهی اهل سنت و اهل تسنن است که بر اساس آموزههای امام شافعی از ابو عبدالله محمد بن ادریس الشافعی از قرن دوم هجری به وجود آمده است.
3. **مذهب مالکی**:
– مذهب مالکی یکی دیگر از چهار مذهب اهل سنت و اهل تسنن است که بر پایه آموزههای امام مالک بن انس الأصبحی از قرن دوم هجری تشکیل شده است.
4. **مذهب حنبلی**:
– حنبلیه یا حنبلی یگری مذهبی دیگر از مذاهب فقهی اهل سنت و تسنن است که بر اساس آموزههای امام احمد بن حنبل، امام اهل سنت و تسنن، از قرن دوم هجری شکل گرفته و پیروان زیادی دارد.
تفاوتهای اساسی بین این چهار مذهب اهل سنت عمدتاً در تفسیرهای فقهی، احکام شرعی، مسائل عقیدتی و فرهنگی، توجه به روایات و آموزههای ائمه معصومین (علیهم السلام) و سایر مسائل فقهی و عقائدی میباشد. این چهار مذهب اهل سنت، هر یک دارای تاریخچه، منابع قانونی و آیین زندگی خاص خود هستند که توسط پیروان خود در اعمال دینی و مسائل شرعی پیروی میشود.